Què fem

Exposicions Era d'Ortega

Exposicions

Cada any es realitza una exposició relacionada amb activitats o costums avui desaparegudes, amb l’ànim de preservar i donar a conèixer tot aquest llegat. Els objectes, les fotografies, les expressions, la narració oral,… ens ajuden a entendre la manera de viure dels nostres avantpassats.
Taller de contes Era d'Ortega

Tallers

Els tallers són activitats que es realitzen durant l’any, bàsicament a l’estiu. Solen ser manualitats per als més menuts, jocs per la canalla i altres activitats per a totes les edats com ara balls tradicionals, fer formatge, receptari de conserves, sabons naturals, bioconstrucció, etc.
Activitats per a escoles Era d'Ortega

Activitats per a les escoles

Oferim visites guiades al poble de Peramea, a l’Era d’Ortega i a les exposicions, adaptades a les diferents edats. Disposem d’un dossier pedagògic.
Xerrades Era d'Ortega

Xerrades

Cada any, i normalment durant el més d’agost, l’antic paller de l’Era d’Ortega es converteix en una sala de conferències. Les xerrades estan relacionades amb l’exposició, o amb temes de natura, ciència o cultura. Normalment, els ponents convidats són persones que han fet un treball de recerca sobre el nostre entorn i presenten els resultats obtinguts.
Excursions Era d'Ortega

Excursions

Aprofitant el fantàstic entorn que envolta el poble de Peramea, es realitzen excursions per la zona. Iniciades amb el cicle El Baix Pallars a peu, aquestes sortides solen estar normalment guiades per gent entesa que ens ajuden a aprofundir en la temàtica proposada: observació d’ocells, de plantes, de geològia… Altres, són destinades al simple gaudi del paisatge. També es programen sortides culturals a altres llocs d’interès com ara museus, castells, cellers, etc.
Fem comú Era d'Ortega

Recuperació del patrimoni natural i arquitectònic

Fa uns anys hem recuperat el fer cumó. Són activitats destinades al manteniment i restauració d’espais de la zona com ara fonts, camins,… Antigament, era el sistema organitzat per a conservar els espais comuns. Cal dir que l’associació Lo Vent de Port també ha portat a terme altres projectes de més envergadura com ara la restauració de l’ermita de Santa Anna de Cortscastell i la de l’església de Sant Andreu de Pujol.
Col·laboracions Era d'Ortega

Col·laboracions

En conveni amb altres entitats culturals de la zona o amb particulars es realitzen presentacions de llibres, concerts, teatre, audiovisuals, exhibicions de balls populars, exposicions de pintura, etc. Peramea és un poble del Pla de Corts, situat al Pallars Sobirà, a 940 metres d’altitud i amb una població d’uns 70 habitants. L’any 1985 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional pel seu patrimoni històric.